Avioehtosopimus

150,00  sis. alv 24%

Tilaa valmiiksi laadittu avioehtosopimus helposti verkkokaupasta.

Täytä oheinen lomake huolellisesti. Tiedot siirtyvät verkossa salatun SSL-yhteyden avulla turvallisesti. Saat viikon sisällä tilauksestasi valmiin avioehdon toimintaohjeiden kera.


koko nimi, henkilötunnus, osoite ja puhelinnumero

*
*
*
 
 

*
 

 

Kuvaus

Avioehto voidaan tehdä, kun kihlakumppanit päättävät mennä naimisiin tai jopa jo avioliitossa ollessaan.

Avioehto voi olla molempien puolisoiden avio-oikeuden poissulkeva, toisen avio-oikeuden poissulkeva tai vaikkapa myöhemmin perittävän omaisuuden poissulkeva.

Avio-oikeus voidaan poistaa avioeron ja kuoleman varalta. Tällöin avioliiton päättyessä suoritetaan omaisuuden erottelu. Erityisesti silloin, kun toisella puolisoista on enemmän omaisuutta, avioehdon tekeminen on harkitsemisen arvoinen asia.

Avioehdolla ei voi määrätä perintöoikeudesta. Perimyksestä määräämistä varten on aina tehtävä testamentti. Avio-oikeuden laajuus määrittää sen, mitä kuuluu puolison kuolinpesään ja mitä leskelle avio-oikeuden nojalla. Usein voi olla verotuksellisesti järkevää jättää avio-oikeus voimaan kuoleman varalle, jos leski perii ensiksi kuolleen puolisonsa testamentin tai lain nojalla.

Avioliiton kestäessä avioehto ei vaikuta millään tavoin puolisoiden varallisuuden omistussuhteisiin.

Avioehto astuu voimaa vasta sitten, kun puolisoiden avioliitto päättyy. Avioliitto päättyy joko toisen puolison kuolemaan tai avioeroon.

Mikäli puolisot haluavat myöhemmin muuttaa tai purkaa tekemänsä avioehdon, onnistuu se puolisoiden tekemällä uudella avioehdolla, joka pitää myös rekisteröidä.

Avioehdon laatii lakimies valintojesi perusteella. Saat myös luonnoksen etukäteen tarkistettavaksi ja kommentoitavaksi. Sopii itseohjautuvalle asiakkaalle, joka ei tarvitse lainopillista neuvontaa, tietää mitä haluaa sekä ymmärtää avioehdon oikeusvaikutukset.

Mikäli haluat lainopillista neuvontaa, voit ostaa verkkokaupasta 15 min neuvontapalvelun puhelimitse. Soveltuu hyvin esim. verkkokaupan tuotteisiin, missä haluat käydä palvelun sisältöä tarkemmin läpi ennen tilausta.

Ohjeet

Ohje allekirjoittamiseen:

Avioehtosopimus:

  • Allekirjoittakaa avioehtosopimus yhdessä kahden todistajan kanssa. Muista, että esteettömien todistajien täytyy olla 18 vuotta täyttäneitä, oikeustoimikelpoisia ja lisäksi he eivät saa olla sukua.
  • Kirjaa avioehtosopimukseen allekirjoittamisajankohta (paikkakunta ja päivämäärä), mikäli et ilmoittanut sitä jo tilausta tehdessäsi.
  • Ota allekirjoitetusta avioehtosopimuksesta valokopio maistraattia varten.

Maistraatin rekisteröimislomake:

  • Kirjaa rekisteröimislomakkeeseen allekirjoittamisajankohta (paikkakunta ja päivämäärä), mikäli et ilmoittanut sitä jo tilausta tehdessäsi.
  • Allekirjoittakaa rekisteröimislomake.
  • Avioehtosopimus voidaan rekisteröidä maistraatissa vasta vihkimisen jälkeen.
  • Toimittakaa maistraattiin ko. lomake + alkuperäinen avioehtosopimus + valokopio avioehtosopimuksesta. Maistraatti perii avioehdon rekisteröimisestä oman maksunsa, noin 55 euroa.