Testamentti suoraan verkkokaupasta >>

Testamentti myös verkkokaupasta kotisohvaltasi käsin!

Mikäli  mieluummin keskustelet ja hoidat asioita kasvotusten,  onnistuvat tapaamiset Jyväskylässä ja Jyväskylän lähialueella sopimuksen mukaan toimistollani tai vaikka kotonasi.

Pyydä  maksuton hinta-arvio toimeksiannolle (ei sisällä lainopillista neuvontaa) yhteydenottolomakkeen kautta, lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: susanna.jokinen@sjokinen.fi tai soittamalla 045-625 7998!

Hyödyllistä tietoa testamentista

Henkilön kuoltua hänen omaisuutensa jaetaan lakimääräisen perimysjärjestyksen mukaan. Tätä voi muuttaa tekemällä elinaikanaan testamentin, joka on myös ainut keino vaikuttaa omaisuuden jakaantumiseen kuoleman jälkeen. Testamentilla voidaan määrätä esimerkiksi omaisuuden omistusoikeudesta ja käyttöoikeudesta. Testamentilla voidaan määrätä myös omaisuuden tuotosta.

Lisätietoa testamentista löytyy tästä artikkelista.

Testamentin määrämuotoisuus

Testamentti on tehtävä määrämuodossa. Jokaisen testamentin laatijan on tarkasti suunniteltava juuri hänelle itselleen sopiva testamentin muoto. Erilaisia testamenttimääräyksiä on useita. Testamentin avulla voit esimerkiksi turvata sinulle läheisen henkilön tai avopuolison aseman, asumisoikeuden yhteisessä asunnossa, lasten aseman sekä määrätä heille tulevalle omaisuudelle hoitajan. Voit myös huolehtia, että sinulta peritty omaisuus säilyy perillisilläsi heidän mahdollisesta avioerostaan huolimatta.

Omistusoikeustestamentti

Omistusoikeustestamentti antaa saajalle kaikki omistajan oikeudet. Testamentin saaja voi lahjoittaa ja myydä testamentilla perimänsä omaisuuden tai käyttää omaisuutta velan vakuutena. Testamentin saaja maksaa perintöveroa omistusoikeustestamentin nojalla saamastaan omaisuudesta.

Käyttöoikeustestamentti

Käyttöoikeustestamentilla (hallintaoikeustestamentilla) voidaan määrätä omaisuuden omistusoikeus henkilölle siten, että käyttöoikeus jää jollekin toiselle. Käyttöoikeuden haltijalla on oikeus käyttää omaisuutta ja siitä saatavaa tuottoa. Hänellä ei kuitenkaan ole oikeutta määrätä omaisuudesta omistajan tavoin. Omaisuutta ei voi myydä eikä pantata velan vakuudeksi ilman omistajan suostumusta. Omistusoikeudensaaja maksaa perintöveron. Verotuksellisesti käyttöoikeustestamentti on edullinen, sillä käyttöoikeuden arvo vähennetään perittävän omaisuuden arvosta eikä siltä osin makseta perintöveroa. Käyttöoikeuden saaja ei maksa perintöveroa käyttöoikeudestaan.

Testamentilla suojaat myös avopuolisoa

Keskinäinen testamentti voi olla hyvä ratkaisu myös avopuolisoille. Avopuolisoilla ei lain nojalla esimerkiksi ole avio-oikeutta toistensa omaisuuteen, mutta testamentilla voidaan parantaa eloon jäävän avopuolison asemaa. Testamentti myös varmistaa riidattoman perinnönjaon. Riidattomasta perinnönjaosta kertova artikkeli löytyy täältä.

Muistisairaan testamentti. Milloin testamentti ei päde? Lue tästä tärkeä artikkeli!

Tutustu hinnastooni ja sopimusehtoihini.

Vastuunrajoituslauseke

Näiden sivujen artikkelit ja lakineuvot ovat yleisiä oikeusohjeita, jotka eivät sovellu sellaisenaan käytettäväksi yksittäistapauksessa.

Laki- tai vero-ongelmassa on aina syytä kääntyä asiantuntijan puoleen.

Lakipalvelut S.Jokinen Oy tai Susanna Jokinen eivät vastaa artikkeleiden tai lakineuvojen puutteellisuuksista tai virheellisyyksistä.

3 thoughts on “Testamentti

 1. Mervi Kylmälä says:

  Päätin tehdä testamentin jo 43-vuotiaana, koska ei voi tietää, milloin kuulutus viimeiselle lennolle tulee omalle kohdalle. Koska minulla ei ole omia lapsia, halusin tehdä testamentin. Vaikka itselleni oli selvää, miten haluaisin omaisuuteni jakoon kuolemani jälkeen, Susanna osasi kertoa myös nekin asiat, jotkä eivät olisi tullut muuten edes mieleen.

  Susanna hoiti homman mutkattomasti. Halusin ystäväni todistamaan testamenttini. Sain Susannalta sähköpostissa testamentin, johon sain itse päivittää päivämäärän ja allekirjoittajat. Kun omaisuutta kertyy enemmän, aion päivittää testamenttia. Käännyn silloin taas Susannan puoleen.

  Testamentti on kuin matkavakuutus, jonka kanssa voi matkustella murehtimatta siitä, miten omaisuudelle käy, jos päätyikin hankkimaan lipun viimeiselle lennolle. Testamentti on jokaisen reissaavan sinkkunaisen must!

 2. Testamentin teettänyt Aviopari Keski-Suomesta says:

  Jo aikaa sitten olimme ajatelleet, että olisi hyvä tehdä testamentti ja määrätä kuinka haluaisimme omaisuutemme jakaa, kun olemme siiryneet ajasta ikuisuuteen.
  Susanna neuvoi meitä hyvin asiantuntevasti ja neuvoi kaikissa meitä askarruttavissa kysymyksissä joita emme olisi itse osanneet kysyä.

  Ilman asiantuntevaa Susannaa olisi testamentti jäänyt varmasti tekemättä.
  Nyt voimme olla levollisina ja elää rauhallisina kun testamentti on tehty.

 3. Veijo Kainu says:

  Selkokielinen, nopea ja jopa tuttavallinen palvelu. Suosittelen lämpimästi susannaa asioinne hoitoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.