Testamentti suoraan verkkokaupasta >>

Testamentti myös verkkokaupasta kotisohvaltasi käsin!

Testamentti verkkokaupasta ostettuna on aina edullisen vaihtoehto ja sopiikin henkilölle, joka tietää mitä haluaa ja millaisen oikeusvaikutuksen haluaa testamentilla saada aikaiseksi.

Mikäli  tarvitset testamentin teossa lainopillista neuvontaa tai muuten mieluummin keskustelet ja hoidat asioita kasvotusten, onnistuvat tapaamiset Jyväskylässä ja Jyväskylän lähialueella sopimuksen mukaan toimistollani tai vaikka kotonasi.

Pyydä  maksuton hinta-arvio toimeksiannolle yhteydenottolomakkeen kautta, lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: susanna.jokinen@sjokinen.fi tai soittamalla 045-625 7998!

Hyödyllistä tietoa testamentista

Henkilön kuoltua hänen omaisuutensa jaetaan lakimääräisen perimysjärjestyksen mukaan (perintökaari). Tätä voi muuttaa tekemällä elinaikanaan testamentin, joka on myös ainut keino vaikuttaa omaisuuden jakaantumiseen kuoleman jälkeen. Testamentilla voidaan määrätä esimerkiksi omaisuuden omistusoikeudesta ja käyttöoikeudesta. Testamentilla voidaan määrätä myös omaisuuden tuotosta.

Lisätietoa testamentista löytyy tästä artikkelista.

Testamentin määrämuotoisuus

Testamentti on tehtävä määrämuodossa. Jokaisen testamentin laatijan on tarkasti suunniteltava juuri hänelle itselleen sopiva testamentin muoto. Erilaisia testamenttimääräyksiä on useita. Testamentin avulla voit esimerkiksi turvata sinulle läheisen henkilön tai avopuolison aseman, asumisoikeuden yhteisessä asunnossa, lasten aseman sekä määrätä heille tulevalle omaisuudelle hoitajan. Voit myös huolehtia, että sinulta peritty omaisuus säilyy perillisilläsi heidän mahdollisesta avioerostaan huolimatta.

Omistusoikeustestamentti

Omistusoikeustestamentti antaa saajalle kaikki omistajan oikeudet. Testamentin saaja voi lahjoittaa ja myydä testamentilla perimänsä omaisuuden tai käyttää omaisuutta velan vakuutena. Testamentin saaja maksaa perintöveroa omistusoikeustestamentin nojalla saamastaan omaisuudesta. Tällä hetkellä aviopuolison puolisovähennys on 90 000 eur + alle 20 000 eur perintö on verovapaata. Aviopuolisolle voi siis nykyisen v. 2019 verolainsäädännön mukaan testamentata 109 999 euroa verovapaasti.

Hallintaoikeustestamentti

Hallintaoikeustestamentilla (eli ns. käyttöoikeustestamentti) voidaan määrätä omaisuuden omistusoikeus henkilölle siten, että käyttöoikeus jää jollekin toiselle. Käyttöoikeuden haltijalla on oikeus käyttää omaisuutta ja siitä saatavaa tuottoa (ei saa tuhlata tilin pääomaa, saa nauttia korkotuoton). Hänellä ei kuitenkaan ole oikeutta määrätä omaisuudesta omistajan tavoin. Omaisuutta ei voi myydä eikä pantata velan vakuudeksi ilman omistajan suostumusta. Omistusoikeudensaaja maksaa perintöveron. Verotuksellisesti käyttöoikeustestamentti on edullinen, sillä käyttöoikeuden arvo vähennetään perittävän omaisuuden arvosta eikä siltä osin makseta perintöveroa. Käyttöoikeuden saaja ei maksa perintöveroa käyttöoikeudestaan.

Testamentilla suojaat myös avopuolisoa

Keskinäinen testamentti voi olla hyvä ratkaisu myös avopuolisoille. Avopuolisoilla ei lain nojalla esimerkiksi ole avio-oikeutta toistensa omaisuuteen, mutta testamentilla voidaan parantaa eloon jäävän avopuolison asemaa (esim. asumisoikeus kotina käytettyyn asuntoon). Testamentti myös varmistaa riidattoman perinnönjaon.

Tutustu hinnastooni ja sopimusehtoihini.

Vastuunrajoituslauseke

Näiden sivujen artikkelit ja lakineuvot ovat yleisiä oikeusohjeita, jotka eivät sovellu sellaisenaan käytettäväksi yksittäistapauksessa.

Laki- tai vero-ongelmassa on aina syytä kääntyä asiantuntijan puoleen.

Lakipalvelut S.Jokinen Oy tai Susanna Jokinen eivät vastaa artikkeleiden tai lakineuvojen puutteellisuuksista tai virheellisyyksistä.


Yhteydenottolomake

Täytäthän kaikki kentät, kiitos!