Perunkirjoitus helposti etäpalveluna!

Perunkirjoitus on nyt entistä helpompi hoitaa. Perunkirjoituksen tekeminen onnistuu myös etäpalveluna kotisohvaltasi tai jopa kesämökiltäsi käsin!

Perunkirjoituksen tekemiseen tarvittava sisältö käydään läpi puhelimitse tai sähköpostilla.  Perukirjaan kirjattavat dokumentit lähetetään minulle skannattuna sähköpostiin tai postitse.  Saat valmiin perukirjan ohjeineen valintasi mukaan joko sähköpostilla tai perinteisesti postitse kotiin.

Perunkirjoitustilaisuudet ja tapaamiset toimistollani tai kotonasi

Mikäli  mieluumminen keskustelet ja hoidat asioita kasvotusten, onnistuvat tapaamiset ja perunkirjoitustilaisuudet toimistollani osoitteessa Kauppakatu 5 A 2 (2. krs), 40100 Jyväskylä.  Teen myös kotikäyntejä sopimuksen mukaan Jyväskylässä ja Jyväskylän lähialueella.

Hyödyllistä tietoa perunkirjoituksesta

Perunkirjoitus on laadittava 3 kk:n kuluessa kuolemasta. Tarvittaessa perunkirjoitukseen voi hakea verottajalta lisäaikaa. Tutustu verottajan ohjeisiin tästä.

Perunkirjoituksen tarkoituksena on selvittää perillisasemassa olevat kuolinpesän osakkaat sekä luetteloida kuolleen henkilön ja hänen mahdollisen puolisonsa varat ja velat perinnönjakoa ja perintöverotusta varten. Perintöverot määräytyvät pesän osakkaille perukirjan mukaan.

Perintöoikeuteen liittyy olennaisena osana verosuunnittelu, jonka vuoksi myös verolainsäädäntö täytyy hallita.

Perunkirjoituksen järjestämisestä on vastuussa se, joka tuntee parhaiten perittävän varallisuustilanteen. Yleensä tämä henkilö on puoliso tai lapsi.

Perunkirjoitus on toimitettava myös silloin kun perittävältä ei jäänyt verotettavaa varallisuutta. Ylivelkaisissa kuolinpesissä perunkirjoituksen toimittaminen on erittäin tärkeää. Jos perunkirjoitus laiminlyödään, kuolinpesän osakkaat saattavat itse joutua vastuuseen kuolinpesän veloista.

Perunkirjoitus ja ositus

Perunkirjoitukseen liittyy usein myös ositus, jos avioliitto on päättynyt toisen puolison kuolemaan. Tällöin osituksen osapuolina on leski ja kuolleen puolison perilliset. Mikäli vainaja oli kuollessaan avioliitossa, on ositus tehtävä ennen perinnönjakoa. Ositussopimus on laadittava määrämuotoisena asiakirjana, jonka laatimisessa kannattaa käyttää asiantuntijaa. Osituksen tekemiselle ei ole määrätty määräaikaa.

Mikäli puolisoilla ei ollut avio-oikeutta toistensa omaisuuteen, on avioliiton päättyessä toimitettava omaisuuden erottelu.

Lisäksi on tilanteita, jolloin osituksen tekemistä kannattaa harkita;

  • perittävän omaisuutta halutaan siirtää lesken tai perillisten nimiin
  • lesken ja kuolinpesän omistussuhteita halutaan selkeyttää
  • halutaan myydä asunto, joka on kuolinpesän omistuksessa

Perunkirjoituksen muistilista.

Muistilistan perunkirjoitusta varten löydät maksuttomasti verkkokaupastani. Muistilista ohjaa Sinua hankkimaan tarvittavat asiakirjat asianmukaisen perunkirjoituksen aikaansaamiseksi.

Pyydä maksuton hinta-arvio:

Vastuunrajoituslauseke

Näiden sivujen artikkelit ja lakineuvot ovat yleisiä oikeusohjeita, jotka eivät sovellu sellaisenaan käytettäväksi yksittäistapauksessa.

Laki- tai vero-ongelmassa on aina syytä kääntyä asiantuntijan puoleen.

Lakipalvelut S.Jokinen Oy ei vastaa artikkeleiden tai lakineuvojen puutteellisuuksista tai virheellisyyksistä.


Yhteydenottolomake

Täytäthän kaikki kentät, kiitos!