Edunvalvontavaltuutus nyt verkkokaupasta!

Edunvalvontavaltuutus on valtakirja, jonka avulla voit ennalta varautua esim. sairastumisen aiheuttamaan toimintakyvyttömyyteen.

Edunvalvontavaltuutuksella  voit valtuuttaa haluamasi henkilön/henkilöt huolehtimaan niin taloudellisista kuin itseäsi koskevissa asioissa. Valtakirjassa voit määritellä asioista paljon yksityiskohtaisemmin kuin edunvalvonnassa.

Valtakirja astuu voimaan vasta sitten kun terveytesi heikentyy niin, ettet ole enää kykenevä hoitamaan omia asioitasi.

Edunvalvontavaltakirja on tehtävä määrämuodossa kuten testamenttikin.

Miten edunvalvontavaltuutus ja edunvalvonta eroavat toisistaan?

Edunvalvontavaltavaltuutuksessa henkilö itse etukäteen valtuuttaa haluamansa henkilön sekä määrittelee ne asiat, joita valtuutus koskee. Valtuutusta tehdessään henkilön on oltava oikeustoimikelpoinen. Valtakirja allekirjoitetaan kahden esteettömän todistajan läsnäollessa.

Edunvalvontavaltuutuksessa valtuutettu henkilö ei tarvitse käräjäoikeuden tai maistraatin lupaa, ellei valtakirjan tekijä ole asiasta näin erikseen määrännyt. Edunvalvontavaltuutusta säätelee laki edunvalvontavaltuutuksesta.

Edunvalvonnassa asioiden hoitamisesta (miten ja mitä asioita) säädetään lainsäädännössäEdunvalvonnassa käräjäoikeus tai maistraatti päättää, kuka on henkilön edunvalvoja.

Miten ja milloin valtakirja tulee voimaan?

Edunvalvontavaltuutus astuu voimaan vasta sitten, kun valtakirjan tekijä tulee sairauden, henkisen toiminnan häiriintymisen, heikentyneen terveydentilan tai muun vastaavan syyn vuoksi kykenemättömäksi huolehtimaan omista asioitaan.

Valtuutettu vahvistaa valtakirjan maistraatissa, jolloin siitä tulee pätevä. Vahvistusta varten on oltava valtakirjan tekijän lääkärintodistus. Lue lisää maistraatin sivuilta.

Lue myös artikkeli “opas edunvalvontavaltuutuksen tekemiseen”.

Tutustu myös hinnastooni ja sopimusehtoihini.

Kun tarvitset apua edunvalvonta-, tai edunvalvontavaltakirja-asioissa, ota yhteyttä!

Pyydä  maksuton hinta-arvio toimeksiannolle (ei sisällä lainopillista neuvontaa) yhteydenottolomakkeen kautta, lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: susanna.jokinen@sjokinen.fi tai soittamalla 045-625 7998!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.