avioehto

Avioehto suoraan verkkokaupasta >>

Avioehto verkkokaupasta vaikka kotisohvaltasi käsin!

Mikäli  mieluummin keskustelet ja hoidat asioita kasvotusten, onnistuvat tapaamiset Jyväskylässä ja Jyväskylän lähialueella sopimuksen mukaan toimistollani tai vaikka kotonasi.

Tutustu hinnastooni ja sopimusehtoihini.

Pyydä  maksuton hinta-arvio toimeksiannolle (ei sisällä lainopillista neuvontaa) yhteydenottolomakkeen kautta, lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: susanna.jokinen@sjokinen.fi tai soittamalla 045-625 7998!

 

Tärkeää tietoa avioehdosta

Avioehto voidaan tehdä, kun kihlakumppanit päättävät mennä naimisiin tai jopa jo avioliitossa ollessaan.

Avioehtoja on erilaisia ja tehdään sinun tarpeesi mukaan. Se voi olla molempien puolisoiden avio-oikeuden poissulkeva, toisen avio-oikeuden poissulkeva tai vaikkapa myöhemmin perittävän omaisuuden poissulkeva.

Avioehto myös säästää monilta riidoilta. Lue artikkeli tästä.

Avioeron tai kuoleman varalta

Avio-oikeus voidaan poistaa avioeron ja kuoleman varalta. Tällöin avioliiton päättyessä suoritetaan omaisuuden erottelu. Erityisesti silloin, kun toisella puolisoista on enemmän omaisuutta, avioehdon tekeminen on harkitsemisen arvoinen asia.

Ei voi määrätä perintöoikeudesta

Avioehdolla ei voi määrätä perintöoikeudesta. Perimyksestä määräämistä varten on aina tehtävä testamentti.

Avio-oikeuden laajuus määrittää sen, mitä kuuluu puolison kuolinpesään ja mitä leskelle avio-oikeuden nojalla. Usein voi olla verotuksellisesti järkevää jättää avio-oikeus voimaan kuoleman varalle, jos leski perii ensiksi kuolleen puolisonsa testamentin tai lain nojalla.

Laadittava määrämuodossa

Avioehto on asiakirja, joka on laadittava määrämuodossa. Asiakirjan allekirjoitukset on kahden todistajan todistettava. Avioehto täytyy myös rekisteröidä maistraatissa.

Avioliiton kestäessä avioehto ei vaikuta millään tavoin puolisoiden varallisuuden omistussuhteisiin.

Avioehto astuu voimaa vasta sitten, kun puolisoiden avioliitto päättyy. Avioliitto päättyy joko toisen puolison kuolemaan tai avioeroon.

Mikäli puolisot haluavat myöhemmin muuttaa tai purkaa tekemänsä avioehdon, onnistuu se puolisoiden tekemällä uudella avioehdolla, joka pitää myös rekisteröidä.

 Lisätietoa avioehdosta löydät tästä artikkelista.

 

Vastuunrajoituslauseke

Näiden sivujen artikkelit ja lakineuvot ovat yleisiä oikeusohjeita, jotka eivät sovellu sellaisenaan käytettäväksi yksittäistapauksessa.

Laki- tai vero-ongelmassa on aina syytä kääntyä asiantuntijan puoleen.

Lakipalvelut S.Jokinen Oy tai Susanna Jokinen eivät vastaa artikkeleiden tai lakineuvojen puutteellisuuksista tai virheellisyyksistä.


Yhteydenottolomake

Täytäthän kaikki kentät, kiitos!